Генералниот директор на Пејпар Мил Кочани зборува за работењето на фабриката во 2021 година, идните планови и актуелните случувања, во гостување на ТВ Стар Штип,:

  • Работиме целосно во согласност со А интегрираната дозвола во која прецизно е напишано дека можеме да работиме на био-маса со сончогледови пелети.
  • Инвестиравме во вреќест филтер и сите мерења направени од акредитирани лаборатории покажуваат дека работиме во рамки на параметрите.
  • Планираме 1.8 милиони евра инвестиции оваа година во целосно финализирање на пречистителната станица, промена на котелот на сончогледови пелети со најсовремен, инвестиции во проект за енергетската ефикасност за реинсталација на целиот паро-кондензационен систем, којшто ќе доведе до минимум 15% намалување на влијанието на котелот. 

Погледнете го гостувањето на Јулијан Даскалов за ТВ Стар